Prof. Jack Barentsen

Graag nodigen we u uit voor de bijeenkomst van Andere Zaken op woensdagochtend 25 oktober 2023 om 7:00.

Wat een zegen dat we de mogelijkheid hebben om bij elkaar te komen.  Met verwachting dat God er zal zijn.


In dorpshuis De Meiboom Kerkpolder 30  4413 GB  Krabbendijke. Inloop vanaf 6:45 we beginnen om 7:00 uur  en eindigen omstreeks 8:30 uur.

Naast een goed ontbijt, bieden wij u een interessant thema voor de overdenking.

Deze keer komt professor Jack Barentsen.

Persoonlijk
Jack is opgegroeid in Breda en Rotterdam, en diende 13 jaar als zendeling en kerkplanter in Zuid-Limburg. Vanaf 2001 doceert hij Nieuwe Testament en Praktische Theologie – nog steeds als zendeling (zzp-er) – aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven (B). Hij onderzoekt leiderschapsontwikkeling in het Nieuwe Testament, en de veranderingen in christelijk leiderschap vandaag. Hij is getrouwd met Patricia (een Amerikaanse), heeft twee dochters, en ondertussen ook twee schoonzoons en twee kleinkinderen. Hij is betrokken bij een baptistengemeente vlakbij zijn woonplaats Houten.

Thema: Ondernemen voor sjalom
De brief van Paulus aan de Efeziërs laat op verrassende wijze zien hoe God “sjalom” in de wereld wil brengen. Sjalom heeft te maken met sociale gelijkwaardigheid, oog voor de zwakkere, weigeren mee te doen met racisme, anderen dienen ipv haantjesgedrag, en een zoeken naar waarheid en gerechtigheid. Ik de kerk leren we oog hiervoor te krijgen, en als ondernemer brengen we dat dagelijks in de praktijk. Hoe werk jij als ondernemer mee aan Gods sjalom? Welke mogelijkheden heb je? Wat zijn je grootste uitdagingen?

Lees vooraf de brief aan de Efeziërs eens in één zitting door. Bij onze ontmoeting pikken we een paar hoogtepunten eruit.

Gun je jezelf deze lezing en neem gezellig een gast mee! Wij vragen een bijdrage van 20 euro per persoon. Die kunt u afrekenen bij binnenkomst of eventueel later overmaken. Neem gerust ook eens een gast of introducee mee!
Geef je gelijk op!


Meer informatie op beveland.anderezaken.nl

Heeft u vraag, idee, tips, opmerkingen of wilt u meehelpen? Laat het ons weten http://beveland.anderezaken.nl/contact


Gun je jezelf deze lezing en neem gezellig iemand mee!
Wij vragen een bijdrage van 20 euro per persoon. Die kunt u afrekenen bij binnenkomst of eventueel later overmaken. Neem gerust ook eens collega, vriend of kennis mee!

Tot woensdagochtend 25 oktober 2023. U bent van harte welkom.

Dorpshuis De Meiboom Kerkpolder 30  4413 GB  Krabbendijke.


Met vriendelijke groet en Gods overvloedige zegen,

Team AndereZaken Beveland;

Aanmelden

Recaptcha error!